niedziela, 24 lutego 2013

Zimowy Grillowany Camembert

Po wczorajszej uczcie pierogowej, zachciało nam się czegoś szybkiego w wykonaniu i niemięsnego.
Tym razem:
Grillowany camembert z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z rukoli
*-*


SKŁADNIKI:
2 serki camembert (mogą być smakowe)
żurawina
6 ziemniaków
sól, rozmaryn, tymianek
rukola
pomidor
orzechy włoskie
sól, przyprawa do pizzy, oliwa z oliwek 


Dokładnie umyć ziemniaki, pokroić w ćwiartki. Umieścić w naczyniu żaroodpornym przyprawić rozmarynem tymiankiem i solą, dodać oliwę z oliwek. Piec w piekarniku 25 minut w temperaturze 190 stopni.


Opłukać rukole, pokroić pomidora, rozłupać orzechy włoskie.
Rozłożyć na talerzu, przyprawić solą i przyprawami, oblać oliwą z oliwek.



Ustawić elektryczny grill na 3, opiekać ser camembert do zrumienienia.


Podawać z żurawiną :P


Szybko i pysznie!!!
Smacznego :D

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz