wtorek, 1 października 2013

Sałatka z rukolą, gruszką i gorgonzolą

Ulubiona sałatka Wojtka
... robi się ją kilka minut, a takie daje szczęście :D



SKŁADNIKI:
sałata rukola
ser gorgonzola
2 dojrzałe gruszki
pistacje
masło, oliwa czosnkowa, ocet balsamiczny, parmezan, miód


Umyte gruszki pokroić w cieknie plastry. Podsmażyć je na masełku wraz z pistacjami i łyżką miodu. Gruszki powinny być mięciutkie.



Na rukoli kładziemy gruszki, pistacje oraz kostki gorgonzoli. Całość polewamy oliwą z oliwek i prysnąć octem balsamicznym i posypać tartym parmezanem.

 
Smacznego !!!
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

1 komentarz:

  1. Bardzo dobra sałatka, uwielbiam taką, bardzo lekka i świeża, smaki do siebie bardzo pasują. Zamiast pistacji można też dodać orzechy włoskie.

    OdpowiedzUsuń