Może nie jest to tradycyjna zupa fasolowa, ale mimo ekspresowego wykonania smakuje wyśmienicie:)
SKŁADNIKI:
2 puszki białej fasoli
2 marchewki
1 pietruszka
1 kawałek pora
1 łyżka masła
1 kawałek selera
1-2 ziemniaki
sól i pieprz
lubczyk, słodko papryka
ziele angielskie, liść laurowy, pieprz w ziarnach, majeranek
przyprawa do potraw z fasoli
2 marchewki
1 pietruszka
1 kawałek pora
1 łyżka masła
1 kawałek selera
1-2 ziemniaki
sól i pieprz
lubczyk, słodko papryka
ziele angielskie, liść laurowy, pieprz w ziarnach, majeranek
przyprawa do potraw z fasoli
4 łyżeczki przecieru pomidorowego
szponder wołowy
szponder wołowy
- Do garnka wlać wodę, umieścić w niej szponder wołowy, postawić na wolnym ogniu, przez minimum 30 minut. W tym czasie pokroić oczyszczone: ziemniaki i cała włoszczyznę. Wsypać do wody. Dodać przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, lubczyk, słodką paprykę.
Gotować aż warzywa będą miękkie. Do zupy dodać fasolę białą z puszki razem z zalewą. Na malej patelni rozpuścić kawałek masła, zeszklić kiełbaskę,wsypać do zupy, dołożyć przecier pomidorowy i wymieszać. Zupę na talerzu można ozdobić natką pietruszki.
- Smacznego!

Zaraz bede jesc :D smakuje pysznie :)
OdpowiedzUsuńTylko na zdjęciu zupa bez koncentratu pomidorowego, który jest podany w przepisie ;)
OdpowiedzUsuń