czwartek, 13 lutego 2014

Zupa krem z cieciorki

W ten pełen pozytywnych emocji dzień, należy się dobra sycąca zupka
Zupa krem z cieciorki



SKŁADNIKI:
1 puszka ciecierzycy
1 puszka pomidorów 
 oliwa z oliwek
500ml bulionu warzywnego
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryczka chilli
prażone kabanosy/ prażony boczek

Do wrzącego buliony dodać pomidory  i gotować przez  ok 10 minut. Następnie dodać odcedzoną ciecierzycę i posiekaną natkę pietruszki. Zupę gotować jeszcze przez 5 minut. Doprawiać solą, pieprzem, papryczką i ziołami.

Połowę zupy zmiksować blenderem, resztę cieciorki zmieszać z resztą zupy.
Podać z ulubionym dodatkiem

Smacznego !!!
Warzywa Strączkowe - edycja zimowa 2014

1 komentarz:

  1. Chętnie zjadłabym taką gęstą, sycącą zupę :)

    OdpowiedzUsuń