piątek, 15 lutego 2013

Francuska słodka niespodzianka walentynkowa

Musiały być serduszka...


Czas przygotowania 20 minut :D
SKŁADNIKI:
gotowe ciasto francuskie
mrożone maliny
łyżka cukru


Rozmrożone maliny (połowa opakowania),miażdżymy z cukrem.


Podgrzewamy piekarnik na 200-220 stopni 
Na rozłożonym cieście francuskim, równomiernie rozkładamy maliny.

Obustronnie skrecamy placek. Tniemy w paski 1,5-2 centymetrowe. pionowo układamy na papierze do pieczenia.Formujemy kształt serduszkowy





Pieczemy 15-20 minut:D


Dekorujemy bita śmietana. ciasteczka można tez poprószyć cukrem pudrem.

GOTOWE CIASTKA WALENTYNKOWE:P

1 komentarz:

  1. Prawie piękne:)widzę moje ulubione ciasto francuskie z lidla,ja kupuję Linessa a ciasteczka wychodzą równie pyszne:)

    OdpowiedzUsuń