wtorek, 26 lutego 2013

Grillowany pstrąg podany z rukolą, gruszką i gorgonzolą

Miał być dzisiaj stek :D
ale niestety czy stety będzie pstrąg. W Lidlu akurat jest promocja, a rybki zdrowe są :P




SKŁADNIKI:
2 świeże pstrągi
masło, czosnek
pieprz, sól
rukola
1 gruszka
gorgonzola
orzechy włoskie
oliwa z oliwek, masło, ocet balsamiczny


Oczyścić pstrągi, odciąć głowy, posolić. Do środka włożyć 2 plasterki masła i czosnek. Jeśli ktoś ma to polecam jeszcze rozmaryn (nam zbrakło :) ) 


Położyć na nagrzany grill na 4. Smażyć około 10 minut.
Rukole opłukać. Pokroić gruszkę na cienkie plasterki i poddusić na miękko na masełku.



Na rukoli ułożyć gruszki pokruszoną gorgonzolę i orzechy włoskie. Doprawić oliwą z oliwek, octem balsamicznym i trochę pieprzem.


Całość z rybką smakuje znakomicie :D

Smacznego :D

1 komentarz:

  1. Też się wybieram po tego pstrąga do Lidla, mam nadzieję że jutro jeszcze będzie :)

    OdpowiedzUsuń