poniedziałek, 18 lutego 2013

Zupa krem z zielonego groszku

Po sportowo-zimowym tygodniu czas na wywołanie wiosny :D
Zupa krem groszkowy


Czas przygotowania tego dania to maksymalnie 15 min 

SKŁADNIKI:
1 puszka zielonego groszku
1 cebula
1 duży jogurt
1 serek topiony
boczek
groszek ptysiowy
sól, pieprz, chilli


Pokrojona w kostkę cebulę zeszklić na oliwie. Następnie cebulę chwilę dusić w małej ilości wody, dodać odcedzony groszek. zmiksować blenderem. Doprawić solą i pieprzem. Dodać niecały jogurt i serek topiony. Zmiksować. Całość doprowadzić do wrzenia.


W tym czasie pokroić boczek i uprażyć doprawiając papryką chilli.
Krem podawać z groszkiem ptysiowym i uprażonym boczkiem.


Zupa wychodzi bardziej zielona niż na zdjęciach :P


Dobrze tak zdrowo zacząć tydzień :D  
SMACZNEGO !!!

1 komentarz:

  1. Uwielbiam krem z groszku a do tego gęsty jogurt Pilos,musi byc pyszna;a laleczki to chyba pomagają gotowac:)

    OdpowiedzUsuń