czwartek, 28 listopada 2013

Pikantne Meksykańskie Chilli con carne

Trzeba było coś dogotować do pozostałej części polenty
Pikantne Meksykańskie Chilli con carne



SKŁADNIKI:
250 g czerwonej fasoli i kukurydzy z puszki
500 g mięsa mielonego  wołowego
2-3 czerwone papryczki chilli
1 czerwona papryka (pokrojona w kostkę)
1 cebula (pokrojona w kostkę)
1 lyżka przecieru pomidorowego
2 ząbki czosnku
1 puszka pomidorów krojonych
2 liście laurowe, oregano, sól, pieprz, pieprz cayenne



Mięso podsmażyć na oliwie z cebulą i czosnkiem, a następnie dodać z chilli i czerwoną papryka. Następnie dodać  pomidory z puszki  i gotować pod przykryciem jakieś 15-20 minut. Na koniec dodać fasole i kukurydze i pogotować jeszcze 2-3 minuty. Doprawić solą, oregano i pieprzem cayenne.
Konsystencja powinna być dosyć gęsta.


Chili con carne  podawać z przygotowaną wczoraj i podsmażoną polentą.


Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz