Przynajmniej raz w tygodniu musimy zjeść makaron:P
Tym razem z dodatkiem musztardy
SKŁADNIKI:
makaron kokardki
500 g polędwiczek z kurczaka
200g pieczarek
4 łyżki musztardy (w sumie najlepsza byłaby francuska z ziarnami gorczycy)
400ml śmietany 18%
zielony groszek z puszki
cebula
cebula
sól, pieprz, lubczyk, parmezan
Oczyszczone i pokrojone polędwiczki z kurczaka marynujemy przez około 30 minut w musztardzie. Cebulkę należy zeszklić na oliwie, dodać mięsko i podsmażyć do miękkości, następnie dodać pieczarki. Doprawić sola pieprzem i lubczykiem. Po 5 minutach dodać groszek. A na sam koniec śmietanę, dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i wyłączyć.
Makaron kokardki gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
Makaron kokardki gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
Jak to zwykle u nas, podane z parmezanem :D
Smacznego !!!
Przepyszna propozycja szybkiego obiadowego makaronu :)
OdpowiedzUsuń