sobota, 18 stycznia 2014

16.01 Dzień Pikantnych Potraw- Zupa Azjatycka z krewetkami i rybą

Moje ulubione święto :) Dzień Pikantnych Potraw
Zupa Azjatycka


SKŁADNIKI:
1 liść prasowanych glonów
1,5 l buliony warzywnego
mieszanka warzyw chińskich
kilkanaście krewetek
2 filety rybne
sos sojowy
2 ząbki czosnku
papryczka chili
przyprawa curry
sól, pieprz, kolendra, szczypiorek


Sparzyć krewetki i mrożona rybę. Mrożone warzywa chińskie wraz z czosnkiem i papryczką chili podsmażyć na patelni. Do gotującego się bulionu dołożyć warzywa. Doprawić do smaku sosem sojowym i innymi przyprawami.


 Na ostatnie 2 minuty dorzucić krewetki, rybę i pokrojone w paseczki glony.
Zupkę podawać oprószoną szczypiorkiem.


Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz