środa, 8 stycznia 2014

Koktajl z kapusty i jabłka

Kiedyś miałam okazję spróbować tej ciekawej mikstury, podobno bardzo zdrowej
Smak jest zaskakujący ale naprawdę pyszny
Koktajl z kapusty i jabłka


SKŁADNIKI:
pół małej białej kapusty
3 jabłka
pół cytryny
natka pietruszki
1 łyżeczka cukru (ewentualnie, zależy od jabłek)
woda


Kapustę sparzamy podobnie jak na gołąbki. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki. 
Poszarpane liście kapusty, jabłka i garść pietruszki umieszczamy w pojemniku blendera, dodajemy sok z cytryny i cukier.


Miksujemy, dodając tyle wody, by osiągnąć oczekiwaną konsystencję.


I jak? Pychaaaaaaa:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz