Na dwie wigilie jeździmy do naszych mam, ale zawsze weekend przed, robimy taka swoją wyjątkową :D
SKŁADNIKI:
80 g suszonych grzybów (borowików i/lub podgrzybków)
2 łyżki masła
1 cebula
4 szklanki bulionu warzywnego
2 łyżki śmietany kremówki
sól i pieprz, liść laurowy ziele angielskie
świąteczny makaron w renifery
natka pietruszki
Suszone grzyby dość dokładnie wypłukać pod bieżącą zimną wodą, po czym zalać wodą i zostawić do namoczenia na jakieś 2 godziny. Pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do większego rondla z grubym dnem. Smażyć delikatnie mieszając, aż odparuje z nich sok. Dodać masło oraz pokrojona w kostkę cebulę, smażyć razem przez chwilę, aż cebula się zeszkli.
Smacznych Świąt !!!
Ten makaron jest przeuroczy ! :)
OdpowiedzUsuńMożna go kupić w Ikei :)
OdpowiedzUsuńŚwietny makaron, zupa musi być smaczna :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie na świąteczny przysmaki