czwartek, 4 kwietnia 2013

Makaronowa Zapiekanka Meksykańska

Dziś piekielnie ostro :P
Makaronowa zapiekanka Meksykańska


SKŁADNIKI:
0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowego
puszka mieszanki meksykańskiej 
puszka krojonych pomidorów
1 cebula
1 ogórek korniszony pikantny
2 papryczki chilli
2 ząbki czosnku
250 g makaronu
tarty ser
sól, pieprz


Zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodać wyciśnięty czosnek a następnie mięso mielone. Obsmażyć ze wszystkich stron, w międzyczasie doprawić solą, pieprzem,  ostrą papryką i ogórkami,dodać meksykańskie warzywa i pomidory z puszki.Gotować przez około 15 minut aż sos pomidorowy zgęstnieje. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
W tym czasie ugotować makaron al dente. Dodać do sosu. 


Całość przełożyć do naczyń żaroodpornych, posypać startym żółtym serem. Piec w piekarniku ok 15 min.

Uwaga gorące :)


Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz