piątek, 26 kwietnia 2013

Bucatini z mięsem i pieczarkami (spaghetti z dziurką)

Mój ulubiony rodzaj makaronu : Bucatini czyli spaghetti z dziurką
Takie proste a jakie smaczne:P



SKŁADNIKI
300 g makaronu
0,5kg mięsa mielonego
1 mała cebula
kilka pieczarek
pomidory z puszki
oliwki
sól, pieprz, ostra papryczka, przyprawa włoska, świeża bazylia, parmezan



Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Na rozgrzanym masełku podsmażamy cebulkę i mięso mielone. Następnie dodajemy pieczarki, chwile dusimy. 



Do gotowych już pieczarek i mięsa dodajemy pomidory z puszki i doprawiamy -solą,  pieprzem, przyprawą włoską, krojone oliwki. W celu wyparowania nadmiaru wody, gotujemy bez przykrywki. 
Podajemy z tartym parmezanem i listkami bazylii.




Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz