sobota, 30 marca 2013

Wielkanocne Króliczki drożdzowe z serem

Wielkanocne wariacje :D Miały być króliczki a wyszło...
Trochę poszaleliśmy...



SKŁADNIKI


2,5 dag świeżych drożdży
1/2 szklanki letniej wody
1/2 szklanki mleka
1 jajko
1/4 szklanki cukru
1/2 łyżeczki soli
1/4 szklanki oliwy
4 szklanki mąki pszennej
serek twarogowy waniliowy z rodzynkami 
Ciasto wyrabiamy jak z wczorajszego przepisu na koszyk


Po wyrośnięciu ciasta, lepimy ,faszerujemy, rolujemy formy i kształty jakie nam tylko wpadną do głowy. Świetna zabawa
Należy tylko pamiętać, że ciasto drożdżowe naprawdę rośnie !!
Pieczemy ok 20 minut w nagrzany do 190 stopni piekarniku.

 
Ciastka najlepiej smakują cieplutkie !!! 


Życzę smacznego ;)

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz