niedziela, 10 marca 2013

Schab pod szpinakową pierzynką

Leniwy sobotni obiadek, taki by dobrze i zdrowo zjeść a się nie narobić :D
SKŁADNIKI:
5 kawałków schabu w kawałkach
opakowanie mrożonego szpinaku
pół opakowania sera gorgonzola
200ml śmietany 12%
sól, pieprz,2 ząbki czosnku


Umyć mięsko, przyprawić sola i pieprzem.Obsmażyć z każdej strony na patelni.
Udusić zamrożony szpinak, dodając czosnek, sól i pieprz. wyłączyć gaz i dodać pokrojoną w kostkę gorgonzolę i całą śmietanę. Wymieszać. Spróbować czy smakuje:)


Przenieść szpinak do naczynia żaroodpornego, ułożyć podsmażony schab. Piec w piekarniku 10-15 minut w temperaturze 190 stopni.


Jak podzielić 5 kawałków na pół? :)
Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz