poniedziałek, 11 marca 2013

Szaszłyk drobiowy

Szykujemy swoje żołądki na przygotowanie menu wiosennego. Oczywiście ten z grilla na świeżym powietrzu nie  może się równać do domowo wykonanego szaszłyku z elektrycznego grilla. ,,,
Ale,na dobry początek: Szaszłyk drobiowy


SKŁADNIKI:
2 piersi z kurczaka
1 żółta papryka
1 cebula
1 cukinia
kilka pieczarek
kilka plasterków boczku
przyprawa do grilla, oliwa z oliwek z czosnkiem



Wszystkie produkty należy umyć i oczyścić. Pokroić w kostkę, następnie wsypać do jednej miski. Przyprawić przyprawą do grilla i polać czosnkową oliwą z oliwek. Pozostawić na 30, by się choć trochę zamarynowało :)

 
Nabijać na patyk szaszłykowy po kolei jak kto lubi.
Grillować na 4 do momentu zarumienienia się mięska :D podawać z tym co kto lubi: ketchup, musztarda sos czosnkowy...


Adaptacja żołądka przeprowadzona pomyślnie :D 
Wiosno nadchodź jak najszybciej !!!

1 komentarz: