piątek, 9 stycznia 2015

Żeberka w piwie miodowym

Nie tylko zagorzali piwosze pokochają te żeberka. Mięso przyrządzane przy jego użyciu jest wyjątkowo soczyste, miękkie i aromatyczne. 

SKŁADNIKI:
 1,5 kg żeberek
 pół litra piwa miodowe
2 łyżeczki musztardy
 chilli, pieprz, sól, kminek, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy
2 łyżki mąki
olej

Umyte, podzielone, osuszone żeberka natrzeć przyprawami. Oprószyć mąką. Obsmażyć na złoto na oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego . Piwo połączyć z musztardą, zalać miksturą żeberka.
 Dusić pod przykryciem około 50 minut w piekarniku nastawionym na 180-190 stopni.

Żeberka w piwie podawać z pure ziemniaczanym.

Smacznego :P

2 komentarze:

  1. Aj, rzadko można trafić w sklepie na tak ładne żeberka jak te u Ciebie. :)
    Czuję, że by mi smakowało. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam żeberka i jeszcze w piwku cos cudowanego :) Pyszne!

    OdpowiedzUsuń