Mam słabość do makaronów i chyba nigdy nie będę z tym walczyć:)
Tym razem w sosie z sera pleśniowego z kurczakiem i brokułami
SKŁADNIKI:
250g makaronu kokardki
150g sera pleśniowego np. Lazur
dwie piersi z kurczaka
1 brokół
400ml smietany
3 ząbki czosnku
100ml białego wina
sól, pieprz, czerwona czubryca, oliwa, parmezan
Umytego i wysuszonego kurczaka pokroić w kostkę. Podsmażyć do zarumienienia oliwie a następnie dodać czosnek. Jeszcze chwilę podsmażyć. Następnie dodać białe wino, kolejno ser pleśniowy. Doprowadzić do jego roztopienia.
Na sam koniec dodać śmietanę, cały sos doprawić. Pilnować by śmietana się nie zważyła.
Makaron ugotować al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dorzucić go do sosu i dobrze wymieszać.Makaron podać obsypany płatkami parmezanu.
Smacznego !!!
Przeapetycznie to wygląda! :)
OdpowiedzUsuń