Nie tylko zagorzali piwosze pokochają te żeberka. Mięso przyrządzane przy jego użyciu jest wyjątkowo soczyste, miękkie i aromatyczne.
SKŁADNIKI:
1,5 kg żeberek
pół litra piwa miodowe
2 łyżeczki musztardy
chilli, pieprz, sól, kminek, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy
2 łyżki mąki
olej
Umyte, podzielone, osuszone żeberka natrzeć przyprawami. Oprószyć mąką. Obsmażyć na złoto na oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego . Piwo połączyć z musztardą, zalać miksturą żeberka.
Dusić pod przykryciem około 50 minut w piekarniku nastawionym na 180-190 stopni.
Dusić pod przykryciem około 50 minut w piekarniku nastawionym na 180-190 stopni.
Żeberka w piwie podawać z pure ziemniaczanym.
Smacznego :P
Aj, rzadko można trafić w sklepie na tak ładne żeberka jak te u Ciebie. :)
OdpowiedzUsuńCzuję, że by mi smakowało. :)
Mniam żeberka i jeszcze w piwku cos cudowanego :) Pyszne!
OdpowiedzUsuń