sobota, 22 listopada 2014

Grzany cydr

Odkąd Rosja nałożyła na nas embargo, na rynku pojawiło się więcej cydru, dobrego cydru.
Miałam chęć zaeksperymentować i zrobiłam go na grzany cydr.
Okazało się, że to był idealny pomysł, na jesienno-zimowy wieczór spędzony w domku na kanapie


SKŁADNIKI:
0,75 ml cydru
1 pomarańcz
goździki
cynamon 


Wlać cydr do szerokiego rondla, dodać pokrojone w plasterki i sparzone pomarańcze oraz kilka goździków,  żeby napój przeszedł ich aromatem, gotując się prawie do wrzenia. 


Zmniejszyć ogień i rozlać gorący napój do kubków. Na sam koniec można posypać cynamonem.


Cudownie, pachnąco, aromatycznie !!!
Rozgrzewające napoje na jesień

2 komentarze:

  1. Też lubię eksperymentować z cydrem, ale zawsze wybieram lubelski, jutro będę miała gości więc wypróbuję Twój przepis.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda to pięknie!! Też często piję cydr grzany, ale nie próbowałam takiej pomarańczowej wersji ;)

    OdpowiedzUsuń