niedziela, 7 września 2014

Tarta z grzybami, boczkiem i serem pleśniowym

Kolejna wyprawa do lasu zakończyła się sukcesem i powodem do przygotowania pysznego dania
Tarta z grzybami, boczkiem i serem pleśniowym


SKŁADNIKI:
kilkanaście grzybów
boczek wędzony
150g sera pleśniowego
100g białego sera chudego
1 cebula
świeża pietruszka
1 jajko
ciasto francuskie
sól, pieprz czarny, papryka słodka, chilli


Grzyby oczyścić i pokroić w plastry. Ja zawsze chwile gotuje grzyby, chyba tak z ostrożności:)
Cebulę pokroić w kostkę i przyrumienić na maśle dodać pokrojone i podgotowane grzyby. Dusić przez ok 10 minut, doprawić solą pieprzem i paprykami. Następnie dodać pokruszone sery jajko i posiekaną świeża pietruszkę. dobrze wymieszać.


Ciasto francuskie rozłożyć w formie. Równomiernie rozłożyć farsz.


 Jeśli pozostało kawałek ciasta można je pokroić w paski i ułożyć np w romby.


Piec w piekarniku nastawionym na 200 stopni przez ok 25-30 minut.


Upieczoną tartę najlepiej podawać delikatnie wystudzoną.


Smacznego !!!
Grzyby

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz