czwartek, 4 września 2014

Kotlet z łososia i szpinaku

Zdrowsza a jak dla mnie nawet smaczniejsza wersja mielonego:)
Kotlet z łososia i szpinaku z jajkiem sadzonym


SKŁADNIKI:
350g surowego łososia
świeży szpinak
3 jajka
fasolka szparagowa
masło
sól, pieprz, papryka, 2 ząbki czosnku, bułka tarta, ulubione zioła


Łososia umyć, usunąć skórkę i rozdrobnić widelcem. Szpinak opłukać, włożyć na patelnię i podgrzewać przez około 1 minutę aż zwiędnie, dodać wyciśnięte 2 ząbki czosnku. Zdjąć z patelni i odcisnąć. Drobno posiekać i dodać do miski z łososiem.


Wszystko doprawić solą i pieprzem, dodać jajko,  zioła. Wymieszać, uformować 4 kotleciki i ułożyć je na papierze do pieczenia. 


Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez około 20 minut, następnie przez kolejne 5 nastawić piekarnik na grill i zarumienić kotleciki z wierzchu.


Podawać z jakiem sadzonym i fasolką szparagową.

Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz