Zdrowsza a jak dla mnie nawet smaczniejsza wersja mielonego:)
Kotlet z łososia i szpinaku z jajkiem sadzonym
SKŁADNIKI:
350g surowego łososia
świeży szpinak
3 jajka
fasolka szparagowa
masło
sól, pieprz, papryka, 2 ząbki czosnku, bułka tarta, ulubione zioła
Łososia umyć, usunąć skórkę i rozdrobnić widelcem. Szpinak opłukać, włożyć na patelnię i
podgrzewać przez około 1 minutę aż zwiędnie, dodać wyciśnięte 2 ząbki czosnku. Zdjąć z
patelni i odcisnąć. Drobno posiekać i dodać do miski z łososiem.
Wszystko
doprawić solą i pieprzem, dodać jajko, zioła. Wymieszać, uformować 4 kotleciki i ułożyć je na papierze do pieczenia.
Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez około 20 minut, następnie przez kolejne 5 nastawić piekarnik na grill i zarumienić kotleciki z wierzchu.
Podawać z jakiem sadzonym i fasolką szparagową.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz