poniedziałek, 29 lipca 2013

Szybki makaron z krewetkami i serem pleśniowym

Lekki obiad na upalne dni 


SKŁADNIKI:
0,5 kg makaronu świderki
krewetki
ser gorgonzola
śmietana
świeża pietruszka, czosnek
białe wino, sól, pieprz, parmezan


Makaron gotujemy al dente. Rozmrożone krewetki oczyścić ze skorupek. Wyciśnięty czosnek delikatnie zeszklić na oliwie, dodać krewetki i minute smażyć do uzyskania różowego koloru krewetek.




 Dodać białe wino i dusić kolejne 2-3 minut , doprawić solą i pieprzem. Wyłączyć gaz, dodać ser i śmietanę. Następnie doprowadzić do wrzenia i od razu wyłączyć. Wymieszać z makaronem i pietruszką. Podawać z tartym parmezanem.


Smacznego !!!

1 komentarz:

  1. wygląda pysznie! troszkę kaloryczne ale chyba raz nie zaszkodzi spróbować :) w najbliższych dniach na pewno zrobię!

    OdpowiedzUsuń