środa, 10 lipca 2013

Wakacyjna zupa jarzynowa

W tak cieplutki dzień, nie chce się jeść... ale jeść trzeba :D
Zupa jarzynowa



SKŁADNIKI:
udko kurczaka
1 młody kalafior
1 marchewka 
garść fasolki szparagowej
kilka młodych ziemniaczków
koperek
3 łyżki śmietany 18%
sól, pieprz, 2 ziarna ziela angielskiego, liść laurowy, ząbek czosnku


Oczyszczonego kurczaka gotować w 2 litrach wody przez ok 30 minut,ściągnąć " pianę" i dorzucić ziele angielskie i liść laurowy, ząbek czosnku. Umyte warzywa, obrać pokroić na kawałki lub w kostkę. 


Wrzucić do gotującego się mięsa i gotować przez 15-20 minut. Pod koniec gotowania dodać sól, pieprz. Spróbować i w razie czego jeszcze doprawić. A na koniec zabielić śmietaną. Podawać posypane koperkiem :D


Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz