czwartek, 9 maja 2013

Bruschetta jako przystawka do zupy

 Bruschetta do zupy szparagowej :D


SKŁADNIKI:
Bagietka
Oliwa z oliwek
Kilka pomidorków truskawkowych
Dwa ząbki czosnku
Przyprawa włoska, sól
świeża bazylia 
Pokrojoną bagietkę skrapiam dość obficie oliwą i nacieram czosnkiem. Pomidorki kroję w ćwiarteczki i wrzucam do miski. 



Posypuję przyprawą włoską i solą, mieszam. Na przygotowane kromki bagietki nakładam pomidorową mieszankę i zapiekam kilka minut w piekarniku na opcji GRILL.
Podaję ze świeżą bazylią.



Smacznego !!!

3 komentarze:

  1. Idealna przekaska w cieple dni. Jak jeszcze jest mozliwosc aby zdrowe odżywianie moglo byc takie szybkie do przyrzadzenia jak sie ma tyle rzeczy do robienia w ciagu dnia ;]

    OdpowiedzUsuń
  2. co jest zdrowego w pszennej bułce?

    OdpowiedzUsuń
  3. Wszystko jedzone z umiarem jest zdrowe, nawet pszenna bułka :D

    OdpowiedzUsuń