Ciąg dalszy eksperymentów:)
Kopytka z bobu z sosem mięsnym
Kopytka z bobu z sosem mięsnym
SKŁADNIKI:
0,5 kg bobu
mąka pszenna
zielona pietruszka
mięso mielone
pomidory z puszki
śmietana
sól, pieprz, chili, zioła prowansalskie
0,5 kg bobu
mąka pszenna
zielona pietruszka
mięso mielone
pomidory z puszki
śmietana
sól, pieprz, chili, zioła prowansalskie
Bób ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Gdy już ostygnie obrać z łupinek i dobrze zmielić lub ugnieść. Dodać mąkę i posiekaną zieloną pietruszkę. Ugniatać ciasto tak długo by już nie kleiło się do rąk.
Uformować wałeczki i wykroić kopytka. Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia.
My tym razem podaliśmy kopytka z sosem mięsnym zabielanym śmietaną, ale można je śmiało polać masełkiem z bułką tartą lub innym sosem. Też będzie pysznie.
Smacznego !!!
pomysłowe te kopytka! z chęcią wypróbuje
OdpowiedzUsuń