Mamy świeże mule w sosie czosnkowym, więc do tego:
Pikantna sałatka z roszpunki, gorgonzoli i pistacji
SKŁADNIKI:
opakowanie roszpunki ( lub rukoli)
ser gorgonzola
3 pomidory
2 garście pistacji
ostra papryczka
sól, pieprz, bazylia, oregano, czosnkowa oliwa z oliwek
ewentualnie opakowanie muli
ewentualnie opakowanie muli
Mule przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu:)
Roszpunkę dokładnie opłukać, dodać pokrojone w kostkę pomidorki i ser gorgonzola. Pistacje i papryczkę uprażyć na łyżce oliwy.
Dodać do sałaty, całość doprawić solą, pieprzem i czosnkową oliwą z oliwek. Dobrze wymieszać.
Idealne połączenie! Cudny obiad :D
Już czas pomyśleć o wakacjach...
Zgadzam się. Też coraz częściej myślę o wakacjach :-) Właśnie takie, blogowe przepisy nie pozwalają mi o nich zapomnieć ;-)
OdpowiedzUsuńMoże weźmiesz udział w moim blogowym konkursie. Wszystko o znajdziesz tutaj: http://limonkowy.blogspot.com/2014/01/gotuj-z-limonkowym-konkurs.html
Będzie mi bardzo miło :-)