czwartek, 20 lutego 2014

Smażony pstrąg w panierce serowej i salatka z hallumi

Smażony pstrąg w panierce serowej


SKŁADNIKI:
2 pstrągi
ser żółty
jajko
łyżka mąki
koperek zielony
cytryna
czosnek
sałata
grillowany hallummi
pomidor
czarne oliwki
ulubiony dresing


Rybne posolić, popieprzyć, skropić sokiem  z cytryny i mocno natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę, w środku umieścić gałązkę koperku. Odłożyć pod przykryciem na około 10 minut. Roztrzep widelcem jajka. Kostki otaczaj w mące, następnie zanurzaj w roztrzepanych jajkach i dokładnie obtaczaj w startym serze. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony.


Przygotować dressing mieszając wszystkie składniki w miseczce. Ser usmażyć na grillu uprzednio maczając ser w oliwie (ser smażymy na umiarkowanym ogniu przez około 3 minuty z każdej strony, aż będzie chrupiący i złoty).
Na talerzach ułożyć sałatę, pomidorki,oliwki, plasterki sera i polać dressingiem doprawić solą i pieprzem.


Smacznego !!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz