Papryki przywieźliśmy z Węgier. Są delikatne i słodziutkie, sprężyste.
Faszerowana papryka ze szpinakiem i mięsem z indyka
SKŁADNIKI:
kilka papryk flexum
świeży lub mrożony szpinak
mięso mielone z indyka
czosnek
sól, pieprz, bazylia, oregano,węgierska pista, zioła prowansalskie
sos pomidorowy
Papryki umyć, odciąć kapelusze i wydrążyć gniazda. Mięso mielone podsmażyć na oleju, następnie dodać świeży szpinak. Doprawić do smaku solą, pikantną pastą paprykową, czosnkiem, oregano i bazylią.
Sparzone pomidory bez skóry zredukować do konsystencji gęstego sosu, doprawić solą i ziołami prowansaldzkimi.
Paprykę szczelnie wypełnić farszem i umieścić w naczyniu żaroodpornym wraz z sosem pomidorowym. Zapiekać w piekarniku pod przykryciem około 20 minut, następnie zdjąć przykrywkę i zapiekać kolejne 10 minut do zarumienienia się skórki papryki.
Smacznego !!!
Papryki umyć, odciąć kapelusze i wydrążyć gniazda. Mięso mielone podsmażyć na oleju, następnie dodać świeży szpinak. Doprawić do smaku solą, pikantną pastą paprykową, czosnkiem, oregano i bazylią.
Sparzone pomidory bez skóry zredukować do konsystencji gęstego sosu, doprawić solą i ziołami prowansaldzkimi.
Paprykę szczelnie wypełnić farszem i umieścić w naczyniu żaroodpornym wraz z sosem pomidorowym. Zapiekać w piekarniku pod przykryciem około 20 minut, następnie zdjąć przykrywkę i zapiekać kolejne 10 minut do zarumienienia się skórki papryki.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz