Dwa smaki farszu, który lepszy?
Faszerowane makaronowe muszle:
czerwoną cebulą duszoną w białym winie z fetą czy szpinakowo-gorgonzolowy
SKŁADNIKI:
250g muszli makaronowych
2 czerwone cebule
feta
białe wino, sól, pieprz czarny, masło
szpinak
gorgonzola
2 ząbki czosnku, sól, pieprz, masło
Sos pomidorowy, parmezan
Muszelki gotować przez 5 minut w osolonym wrzątku. Następnie
przełożyć na talerz wyłożonym ręcznikiem papierowym i odstawić do przestudzenia.
Cebulę pokroić w pióra, zeszklić na maśle i zalać białym winem.Dodać pokruszoną fetę, doprawić pieprzem i wymieszać.
Na patelni rozgrzać masło, dodać rozmrożony szpinak i mieszać aż
do czasu odparowania wody i uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec
dodajemy ser i 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.Wymieszać.
Farszami napełnić muszle. Makaron układać na sosie pomidorowym.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30-35 minut. Oprószyć tartym parmezanem i od razu podawać.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz