niedziela, 19 października 2014

Faszerowane muszle makaronowe

Dwa smaki farszu, który lepszy?
Faszerowane makaronowe muszle: 
czerwoną cebulą duszoną w białym winie z fetą czy szpinakowo-gorgonzolowy


SKŁADNIKI:
250g muszli makaronowych
2 czerwone cebule
feta
białe wino, sól, pieprz czarny, masło

szpinak
gorgonzola
2 ząbki czosnku, sól, pieprz, masło
Sos pomidorowy, parmezan


Muszelki gotować przez 5 minut w osolonym wrzątku. Następnie przełożyć na talerz wyłożonym ręcznikiem papierowym i odstawić do przestudzenia.
Cebulę pokroić w pióra, zeszklić na maśle i zalać białym winem.Dodać pokruszoną fetę, doprawić pieprzem i wymieszać.


Na patelni rozgrzać masło, dodać rozmrożony szpinak i mieszać aż do czasu odparowania wody i uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec dodajemy ser i 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.Wymieszać.


Farszami napełnić muszle. Makaron układać na sosie pomidorowym.
 Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30-35 minut. Oprószyć tartym parmezanem i od razu podawać.


Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz