wtorek, 31 marca 2015

Tarta z pieczarkami

Co zrobić jak zostało trochę pieczarek, trochę fety i końcówka jogurtu greckiego?? 
Chyba najlepszym pomysłem jest Tarta z pieczarkami


SKŁADNIKI:
kilka pieczarek
ser feta
ser biały
jogurt naturalny
zielona pietruszka
1 cebula
1 op. ciasto francuskie
1 jajko
sól, pieprz, lubczyk, masło


Cebulę pokroić w pióra. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Podsmażyć na maśle do miękkości, doprawić. Gdy pieczarki już delikatnie przestygną dodać pokruszone sery, posiekaną natkę pietruszki i jajko i jogurt.


Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto francuskie rozłożyć na blasze. Następnie ułożyć farsz i piec 20-30 minut w piekarniku nastawionym na 190 stopni.
Tarta najlepiej smakuje po ostygnięciu.


Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz