Idealne połączenie smaków
Makaron z langustami w sosie szpinakowo- śmietanowym
Makaron z langustami w sosie szpinakowo- śmietanowym
SKŁADNIKI:
kilkanaście langustynek
opakowanie świeżego szpinaku
250 g pomidorków koktajlowych
400 ml śmietany
3 ząbki czosnku
sól morska, pieprz czarny, suszone pomidory z czosnkiem i chili, oregano, bazylia, masło
makaron
parmezan
kilkanaście langustynek
opakowanie świeżego szpinaku
250 g pomidorków koktajlowych
400 ml śmietany
3 ząbki czosnku
sól morska, pieprz czarny, suszone pomidory z czosnkiem i chili, oregano, bazylia, masło
makaron
parmezan
Warzywa dokładnie opłukać. Langustynki sparzyć wrzątkiem i obrać z pancerzy.
Czosnek chwilę podsmażyć na łyżce masła, dodać wszystkie składniki, i podsmażać aż szpinak " zwiędnie" dodać śmietanę i na małym ogniu mieszać jeszcze 5 minut, doprawić sola i pozostałymi przyprawami.
Czosnek chwilę podsmażyć na łyżce masła, dodać wszystkie składniki, i podsmażać aż szpinak " zwiędnie" dodać śmietanę i na małym ogniu mieszać jeszcze 5 minut, doprawić sola i pozostałymi przyprawami.
Makaron ugotować al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po odcedzeniu dodać do sosu i dokładnie wymieszać całość. Danie podawać oprószone parmezanem.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz