piątek, 20 lutego 2015

Makaron z langustynkami w sosie szpinakowo- śmietanowym

Idealne połączenie smaków
Makaron z langustami w sosie szpinakowo- śmietanowym

SKŁADNIKI:
kilkanaście langustynek
opakowanie świeżego szpinaku
250 g pomidorków koktajlowych
400 ml śmietany
3 ząbki czosnku
sól morska, pieprz czarny, suszone pomidory z czosnkiem i chili, oregano, bazylia, masło
makaron
parmezan


Warzywa dokładnie opłukać. Langustynki sparzyć wrzątkiem i obrać z pancerzy.
Czosnek chwilę podsmażyć na łyżce masła, dodać wszystkie składniki, i podsmażać aż szpinak " zwiędnie" dodać śmietanę i na małym ogniu mieszać jeszcze 5 minut, doprawić sola i pozostałymi przyprawami.


Makaron ugotować al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po odcedzeniu dodać do sosu i dokładnie wymieszać całość. Danie podawać oprószone parmezanem.


Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz