czwartek, 5 czerwca 2014

Nowalijkowy obiadek

Uwielbiam Uwielbiam Uwielbiam 
Mogłabym jeść szparagi młode ziemniaczki i wszystkie inne młode warzywka przez cały rok:)
Nowalijkowy obiadek


SKŁADNIKI:
1kg młody ziemniaków polskich
1 pęczek białych szparagów
1 kalafior
2 jajka
koperek
masło, bułka tarta, sól, pieprz, cukier

Ziemniaczki oskrobać (przestępstwem jest obieranie młodych ziemniaków). Gotować w osolonej wodzie.
Kalafiora podzielić na różyczki, szparagi obrać i odciąć zdrewniałe końcówki. Warzywka ugotować al dente na parze z dodatkiem soli i szczypty cukru.


Bułkę tartę usmażyć na masełku. Na drugiej patelni zrobić jajka sadzone.
Całość na talerzu okrasić bułką tartą z masełkiem.


Pyszności !!!

1 komentarz: