wtorek, 24 czerwca 2014

Zupa pomidorowa z cieciorką

Kto nie lubi pomidorówki? Tym razem w nietradycyjnej wersji:
 Zupa pomidorowa z cieciorką



SKŁADNIKI:
1 puszka ciecierzycy
młoda włoszczyzna
 2- 3 ząbki czosnku
1 słoiczek przecieru pomidorowego mojej mamy
1 puszka pomidorów
sól, ostra papryczka, kolendra, lubczyk, oliwa
natka pietruszki

Warzywa pokrojone w kostkę podsmażyć delikatnie przez 5 minut na oliwie. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekana ostrą papryczkę. Wlać wodę i pomidory - całość dusić 10 minut. Zblenderować na jednolitą masę.


Dodać opłukaną ciecierzycę, doprawić do smaku solą i pieprzem, kolendrą i lubczykiem. Gotować jeszcze 5 minut.

Zupę podawać w miseczkach, posypaną natką pietruszki.

Wegetariański obiad III
Smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz