czwartek, 26 czerwca 2014

Młode ziemniaki z fasolką szparagową i bobem

Takie obiady tylko w Polsce:) Najlepsze!
Młode ziemniaki z fasolką szparagową i bobem


SKŁADNIKI:
0,5 kg młodych ziemniaków
0,5 kg fasolki szparagowej
0,5 kg bobu
masło
bułka tarta
sól, cukier
koperek


Ziemniaczki oskrobać i ugotować w osolonej wodzie. Fasolkę oczyścić i również ugotować w osolonej wodzie. Podobnie bób, z tą różnicą, że do wody warto wsypać pół łyżeczki cukru.


 Bułkę tartą zeszklić na złoty kolor na masełku ze szczyptą soli i cukru. Ugotowane warzywa okrasić masełkiem i posypać posiekanym świeżym koperkiem.



Dobre bo Polskie :D

2 komentarze:

  1. Pyszny obiadek!! Pozdrawiamy i zapraszamy do Nas na smakołyki i rozdawajke z nagrodami!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm pychota :)

    Zapraszam do mnie na razowe ślimaczki cynamonowe!

    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Pozdrawiam!:)

    OdpowiedzUsuń