wtorek, 11 marca 2014

Zupa krem kokosowa z cukinią, krewetkami i kukurydzą

Takie smaki lubię najbardziej:
Zupa krem czosnkowa z cukinią, krewetkami i kukurydzą


SKŁADNIKI:
 200 g krewetek
1 cebula
1 cukinia
pół litra bulionu warzywnego
kukurydza z puszki
łyżka zielonej pasty  carry
50 ml mleka kokosowego
2 ząbki czosnku
sos sojowy, oliwa, sól, pieprz, papryka chilli


Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną cebulęi podsmaż chwilę, dodaj cukinie pokrojone w plasterki, zalej wszystko bulionem i gotuj aż cukinia zmięknie.Wrzuć połowę puszki kukurydzy oraz krewetki.


Po chwili dodać pastę curry i mleczko kokosowe zmiksowane z pozostałą kukurydzą oraz zgniecione ząbki czosnku. Dopraw do smaku sosem sojowym. Gotować jeszcze 5-10 minut.


Świetna domowa egzotyczna zupka

Smacznego !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz