Takie smaki lubię najbardziej:
Zupa krem czosnkowa z cukinią, krewetkami i kukurydzą
SKŁADNIKI:
200 g krewetek
1 cebula
1 cukinia
1 cebula
1 cukinia
pół litra bulionu warzywnego
kukurydza z puszki
łyżka zielonej pasty carry
50 ml mleka kokosowego
2 ząbki czosnku
sos sojowy, oliwa, sól, pieprz, papryka chilli
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną cebulęi podsmaż chwilę, dodaj cukinie pokrojone w plasterki, zalej wszystko bulionem i gotuj aż cukinia zmięknie.Wrzuć połowę puszki kukurydzy oraz krewetki.
Po chwili dodać pastę curry i mleczko kokosowe zmiksowane z pozostałą kukurydzą oraz zgniecione ząbki czosnku. Dopraw do smaku sosem sojowym. Gotować jeszcze 5-10 minut.
Świetna domowa egzotyczna zupka
50 ml mleka kokosowego
2 ząbki czosnku
sos sojowy, oliwa, sól, pieprz, papryka chilli
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć posiekaną cebulęi podsmaż chwilę, dodaj cukinie pokrojone w plasterki, zalej wszystko bulionem i gotuj aż cukinia zmięknie.Wrzuć połowę puszki kukurydzy oraz krewetki.
Po chwili dodać pastę curry i mleczko kokosowe zmiksowane z pozostałą kukurydzą oraz zgniecione ząbki czosnku. Dopraw do smaku sosem sojowym. Gotować jeszcze 5-10 minut.
Świetna domowa egzotyczna zupka
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz