piątek, 14 marca 2014

Papryka faszerowana mięsem mielonym z groszkiem i jajkiem

Ulubione danie mojego męża w trochę innej odsłonie
Papryka faszerowana mięsem mielonym z groszkiem i jajkiem


SKŁADNIKI:
2 duże czerwone papryki
500 g mięsa mielonego
1 cebula
0,5 puszki zielonego groszku
2 jajka
sól, pieprz, czosnek, papryka chilli


Pokrojoną w kosteczkę cebulę zeszklić na oleju, dodać czosnek a po chwili mięso mielone. Usmażyć mięsko i dodać zielony groszek. Na koniec przyprawić według uznania. Przygotowane papryki umieszczamy w naczyniu. Faszerujemy aż po brzegi jedną z połówek, a w drugiej pozostawiamy miejsce na jajko. 


  
Przykrywamy folia aluminiową i w stawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 30 min, następnie do 2 połówek wbijamy po jajku. Pieczemy kolejne 10-15 minut, tak by jajko się ścięło.


Papryki można podać oprószone parmezanem 


Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz