czwartek, 24 lipca 2014

Młode ziemniaki smażone z kiełbasą, cebulą i rozmarynem

Dziś swojski obiadek:)
Młode ziemniaki smażone z kiełbasą, cebulą i rozmarynem

SKŁADNIKI:
kilka młodych ziemniaków (wyszorowanych lub obranych)
4 kiełbasy śląskie
1 cebula
1-2 ząbki czosnki
garść rozmarynu
sól, pieprz,olej

Ziemniaki pokroić w dużą kostkę. Podgotować w osolonej wodzie. Cebulę posiekać w pióra i zeszklić z wyciśniętym czosnkiem. Dodać pokrojoną w plastry kiełbasę, doprawić pieprzem i wymieszać. Smażyć przez około 5-10 minut, mieszając od czasu do czasu.


Na drugiej patelni podsmażyć podgotowane ziemniaki na odrobinie oleju i garścią rozmarynu. Gdy już uzyskają złocistą skorupkę dodać je do kiełbasy i jeszcze chwile wspólnie pozostawić na patelni.

Swojskie jadło !!!

2 komentarze: