piątek, 4 kwietnia 2014

Zielone szparagi z jajkiem i mozzarellą

Pierwsze szparagi w tym roku, nie mogłam się oprzeć :)
Zielone szparagi z jajkiem i mozarellą



SKŁADNIKI:
pęczek zielone szparagi
2 jajka na twardo
ser tarty mozarella
masło
bułka tarta
sól, pieprz, odrobina cukru


Szparagi umyć, odciąć  stwardniałe końcówki. Posypać solą oraz wysmarować masełkiem. Ułożyć na rozgrzanym grillu i grillować przez ok 3 - 4 minuty, aż delikatnie się przyrumienią,będą miękkie, ale jeszcze dość chrupiące. 


W międzyczasie ugotować jajka na twardo. i uprażyć na masełku bułkę tartą z odrobiną cukru.
Szparagi ułożyć na talerzu obrać masełkiem i posypać tartą mozzarellą i pokruszonym jajkiem. Doprawić grubo mielonym pieprzem.


Ahhh Wiosna, Ahhhhh to Ty :)


Smacznego !!!
Zielono mi, idzie wiosna

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz