Nie tylko karkówka i kiełbaska smakuje z grilla... my lubimy próbować i kombinować...
Majówkowe grillowanie
Cebula faszerowana kaszanką
Szparagi pieczone z boczkiem
roladki z suszoną śliwką i boczkiem
SKŁADNIKI
duża cebula (na jedna kaszankę)
1 kaszanka
przyprawa do grilla
szparagi (zielone lub białe)
plasterki boczku
sól
można też (masło, czosnek)
suszone śliwki
plasterki boczku
Cebula faszerowana kaszanką:
Cebulę obieramy, wydrążamy środek tak by zostały dwie ostatnie warstwy. Kaszankę rozdrabniamy i przyprawiamy. Całość pakujemy do cebuli.
Cebulę obieramy, wydrążamy środek tak by zostały dwie ostatnie warstwy. Kaszankę rozdrabniamy i przyprawiamy. Całość pakujemy do cebuli.
Owijamy w folię aluminiową i na ruszt!
Szparagi pieczone z boczkiem:
Szparagi myjemy, jeśli mamy zielone wystarczy odciąć zdrewniałe końcówki, jeśli mamy białe szparagi należy je jeszcze obrać. Delikatnie solimy, i owijamy boczkiem. Jeśli mamy dodajemy plasterek masełka i trochę czosnku.
Całość owijamy w folię aluminiową no i grillujemy.
roladki z suszoną śliwką i boczkiem:
To chyba najprostszy przepis:D suszone śliwki owijamy w boczek, łączymy wykałaczką i grillujemy
A na górnym tależyku- po prostu czosnek... mięciutki słodziutki:)
Zdjęcia może nie artystyczne:) ale smaki.... a o to właśnie chodzi !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz