Po weselnym weekendzie i wielkiej wyżerce, czas na odpoczynek i delikatny obiadek
Szczawiowa z jajkiem
SKŁADNIKI:
1 duża młoda marchewka, starta na tarce
300 g szczawiu, umytego i drobno pokrojonego
2 litry bulionu jarzynowego wraz z 1 łyżką masła
50 ml śmietany 18%
4 młode ziemniaki
2 jajka ugotowane na twardo
1 duża młoda marchewka, starta na tarce
300 g szczawiu, umytego i drobno pokrojonego
2 litry bulionu jarzynowego wraz z 1 łyżką masła
50 ml śmietany 18%
4 młode ziemniaki
2 jajka ugotowane na twardo
Młodą marchewkę chwilę podgotować w bulionie. Dodać
szczaw. Jeśli używamy młodej marchewki i pietruszki nie musimy ich
podgotowywać, gotujemy je w bulionie razem ze szczawiem.
Wszystkie
warzywa gotować do miękkości, przez kilka minut. Dodać ugotowane ziemniaki pokrojone w kosteczkę a następnie śmietanę. Zagotować ciągle mieszając.
Podawać z z jajkiem.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz