Bruschetta do zupy szparagowej :D
SKŁADNIKI:
Bagietka
Oliwa z oliwek
Kilka pomidorków truskawkowych
Dwa ząbki czosnku
Przyprawa włoska, sól
świeża bazylia
Pokrojoną bagietkę skrapiam dość obficie oliwą i nacieram czosnkiem. Pomidorki kroję w ćwiarteczki i wrzucam do miski.
Posypuję przyprawą włoską i solą, mieszam. Na przygotowane kromki bagietki nakładam pomidorową mieszankę i zapiekam kilka minut w piekarniku na opcji GRILL.
Podaję ze świeżą bazylią.
Smacznego !!!
Idealna przekaska w cieple dni. Jak jeszcze jest mozliwosc aby zdrowe odżywianie moglo byc takie szybkie do przyrzadzenia jak sie ma tyle rzeczy do robienia w ciagu dnia ;]
OdpowiedzUsuńco jest zdrowego w pszennej bułce?
OdpowiedzUsuńWszystko jedzone z umiarem jest zdrowe, nawet pszenna bułka :D
OdpowiedzUsuń