poniedziałek, 20 maja 2013

Faszerowane pieczarki

Zawsze jak widzę w sklepie duże pieczarki, muszę je kupić i nadziać :D


SKŁADNIKI
6 dużych pieczarek
1 cebula
ser żółty
świeża pietruszka, świeża bazylia, sól, pieprz
puszka pomidorów, papryczka chilli
ser gorgonzola (ewentualnie)


Oczyścić, obrać i wydrążyć pieczarki. 



Wnętrzności drobno posiekać. Zeszklić cebulkę na oliwie, dodać posiekane pieczarki, dusić przez ok 5 minut. Doprawić solą pieprzem oraz posiekaną pietruszką.
Pieczarki wypełnić farszem i posypać startym żółtym serem. W naczyniu żaroodpornym umieścić pomidory z puszki i posiekaną papryczkę chili, następnie ułożyć pieczarki. 


Całość zapiekać przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Przyozdobić listkami bazylii



Smacznego !!!

1 komentarz: