Sezon na obiadki na balkonie trwa w najlepsze...
SKŁADNIKI:
4 kawałki karkówki
marynata: oliwa z oliwek, zioła prowansalskie, majeranek, sól, pieprz, ostra papryka
kilka ziemniaków
sól, rozmaryn
4 pomidorki
1 cebula kilka oliwek
1/4 fety
1/4 fety
Pokroić ziemniaczki w krążki, umieścić w naczyniu żaroodpornym. Przyprawić rozmarynem, sola i pieprzem. wstawić na 20 min do nagrzanego piekarnika na 190 stopni.
Pomidorki pokroić w ósemki, dodać pokrojona cebulkę w pióra i całe oliwki. skropić oliwą, doprawić sola i pieprzem, dodać fetę.
Mięso opłukać, osuszyć.Następnie natrzeć mieszanką przyprawi skropić oliwą.Odstawić na min 1 godzinę do lodówki.Nagrzać grill na 4. Plastry mięsa położyć na ruszt i piec ok 6–8 min, odwrócić i grillować z drugiej strony 6 min. Podaj od razu z ziemniaczkami i surówką.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz