Po weekendzie z grillowaniem i festiwalem piwnym, przyszła nam chęć na ciacho!!
SKŁADNIKI
2 ½ szklanki mąki
20 dag masła
4 jajka
1 szklanka mleka
2 szklanki cukru
3 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Sposób wykonania:
Źródło: http://www.smaczny.pl/przepis,murzynek_palce_lizac
Copyright © Smaczny.pl
Źródło: http://www.smaczny.pl/przepis,murzynek_palce_lizac
Copyright © Smaczny.pl
2 ½ szklanki mąki
20 dag masła
4 jajka
1 szklanka mleka
2 szklanki cukru
3 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Sposób wykonania:
Źródło: http://www.smaczny.pl/przepis,murzynek_palce_lizac
Copyright © Smaczny.pl
Źródło: http://www.smaczny.pl/przepis,murzynek_palce_lizac
Copyright © Smaczny.pl
2 ½
szklanki mąki
20 dag masła
4 jajka
1 szklanka mleka
2 szklanki cukru
3 łyżki
kakao
2 jabłka
2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 op cukru waniliowego
Do mleka dodać masło, cukier i kakao,aromat i lekko podgotować, aby masło się rozpuściło. Ostudzić i wlać do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia.
Do masy wbijać po jednym jajku, cały czas ucierając mikserem. Dodać pokrojone w kostkę jabłka.
Ciasto wylać do wysmarowanej
tłuszczem formy keksowej (o wymiarach ok. 12 cm na 36 cm) lub serduszka z Ikei i piec ok. 60 minut w
temperaturze 160-170 °C.
Ostudzić
Smacznego!!!
Pyszne ciasto czekoladowe,ja również używam maki Castello do ciast.Ciekawa jestem smaku tego portera:)
OdpowiedzUsuń