Dziś swojski obiadek:)
Młode ziemniaki smażone z kiełbasą, cebulą i rozmarynem
SKŁADNIKI:
kilka młodych ziemniaków (wyszorowanych lub obranych)
4 kiełbasy śląskie
1 cebula
1-2 ząbki czosnki
garść rozmarynu
sól, pieprz,olej
Ziemniaki pokroić w dużą kostkę. Podgotować w osolonej wodzie. Cebulę posiekać w pióra i zeszklić z wyciśniętym czosnkiem. Dodać pokrojoną w plastry kiełbasę, doprawić pieprzem i wymieszać. Smażyć przez około 5-10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Na drugiej patelni podsmażyć podgotowane ziemniaki na odrobinie oleju i garścią rozmarynu. Gdy już uzyskają złocistą skorupkę dodać je do kiełbasy i jeszcze chwile wspólnie pozostawić na patelni.
Swojskie jadło !!!
Prosto, szybko i smacznie :)
OdpowiedzUsuńAle piękne talerze :)
OdpowiedzUsuń