Poprzednie wakacje spędziliśmy we Włoszech... było cudownie.. wróciliśmy oczarowani krajem, zabytkami oraz oczywiście ich kuchnią... prostą aromatyczną i świeżą... mmmmmmmmmmm
Od mojej kuzynki Marzenki i jej męża Christiano otrzymaliśmy fantastyczny prezent w postaci wycieczki na wybrzeże Amalfi...
Przywieźliśmy stamtąd niezapomniane wspomnienia oraz Limoncello (Co to takiego i jak podawać) oraz mieszankę przypraw do makaronów (Delizie alla Sorrentina)
SKŁADNIKI:
Mieszanka Delizie alla Sorrentina:
bakłażan, papryczka pepperoni, oliwa z oliwek, bazylia, suszone pomidory,oliwki, cebula, czosnek, sól
mrożone gotowane krewetki Tiger
mrożone gotowane krewetki Tiger
Makaron Rigatoni
świeża pietruszka, parmezan
świeża pietruszka, parmezan
Likier Limoncello
Mieszankę Sorrentina zalewamy wrzątkiem, mieszamy. Dolewamy oliwy z oliwek.Krewetki porządnie sparzamy wrzątkiem.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Przygotowaną mieszankę oraz krewetki mieszamy z odcedzonym makaronem.
Danie przyozdabiamy pietruszka i parmezanem.
Popijamy Limoncello
Zdrowie naszych Włochów!! Bon Apetit :P
Mieszankę Sorrentina zalewamy wrzątkiem, mieszamy. Dolewamy oliwy z oliwek.Krewetki porządnie sparzamy wrzątkiem.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Przygotowaną mieszankę oraz krewetki mieszamy z odcedzonym makaronem.
Danie przyozdabiamy pietruszka i parmezanem.
Popijamy Limoncello
Zdrowie naszych Włochów!! Bon Apetit :P
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz