środa, 13 marca 2013

Kotlety z łososia z pietruszką i koperkiem z puree ziemniaczanym

Dziś przełamuję swoje wspominania o szkolnym "rybnym kotlecie mielonym" :)
Mam nadzieje ze zastąpię je tym smakiem :D
Klasycznie kotlet musi być podany z ziemniaczkami i surówką


SKŁADNIKI:
650 g łososia
1 łyżeczka musztardy
garść suszonego koperku i pietruszki
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, pikantny ogórek korniszony
0,5 kg ziemniaków
2 łyżki jogurtu naturalnego

1 por
2 łyżki śmietany
sól, pieprz

    Rozdrabniamy kawałki łososia ugotowane wcześniej na parze, mieszamy z musztardą, jajkiem, bułką tartą i ziołami i ogórkiem pokrojonym w kosteczkę. 



    Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotleciki.


Smażymy do zarumienienia z obu stron.
Podajemy z puree ziemniaczanym i surówką z por.


 
Smacznego !!!

1 komentarz:

  1. niezle wyglada, ale za duzo roboty. pRZECIEZ mozna zamowic sajgonki

    OdpowiedzUsuń