środa, 16 października 2013

Łosoś na parze czy dorsz w migdałach ?

U nas w domu, każdy lubi rybę na swój sposób, dlatego tym razem robimy podwójne menu.
Łosoś gotowany na parze z włoszczyzną oraz dorsz smażony w migdałach


SKŁADNIKI:
2 dzwonki łososia
2 filety z dorsza
ziemniaki pieczone z masłem i rozmarynem
szpinak w śmietanie
sol, pieprz,czosnek, jajko, mąka, migdały, włoszczyzna


Oba filety należy oczyścić i umyć pod bieżącą wodą. Osuszyć na ręczniku papierowym, następnie oprószyć solą i pieprzem. Łososia umieścić w garnku na parze i gotować wraz z włoszczyzną 10-15 minut pod przykryciem.


Natomiast dorsza obtoczyć najpierw w mące, następnie w rozbełtanym jajku a na koniec w płatkach migdałów. i smażyć na oleju do uzyskania złotego koloru panierki z migdałów.
Obie ryby podałam ze szpinakiem i pieczonymi ziemniakami z masłem, rozmarynem i czosnkiem

Smacznego !!!

1 komentarz: